Nyhedsbrev
Apotek i Holbæk

Apotek i Holbæk

Hos Apoteket i Smedelundsgade får du en service udover det sædvanlige. Vi har erfarne og højtuddannede medarbejdere, der står klar til at rådgive dig inden for al slags medicin. Vi gør en dyd ud af, at du som forbruger, bliver rådgivet på bedst mulig vis, og at den medicin vi udleverer, bliver brugt korrekt.

Error executing child request for handler 'System.Web.Mvc.HttpHandlerUtil+ServerExecuteHttpHandlerAsyncWrapper'.

Hvor ligger apoteket?

Vi er et centralt beliggende Apotek i Holbæk midt i Føtex. Hos Apoteket i Smedelundsgade kan du
dermed både ordne dine dagligvareindkøb og tage på apotek i samme ombæring.
Apoteket er handicapvenligt, og så er forholdene for parkering rigtig gode med P-kælder. Hvis
du skal besøge os med offentlig transport kører det også lige til døren.

Her ligger Ansæs apotek i Holbæk

Recept- og håndkøbsmedicin

Har du været ved lægen og fået udskrevet receptpligtig medicin kan du afhente det hos os blandt de forskellige Apotek i Holbæk. Hvis du henter appen Medicinkort har du en oversigt over dine recepter, og hvilke slags medicin du allerede har fået udleveret tidligere.

Om medicinen er receptpligtig eller håndkøb er noget Lægemiddelstyrelsen afgør ved at tjekke om lægemidlet kan medføre en sundhedsfare ved korrekt brug, og om det er forsvarligt at bruge, hvis en læge ikke har tilset dig først.

For nogle kan det være lidt af en jungle med de forskellige medikamenter, og hvis du skulle være i tvivl om dit kommende køb er håndkøbs- eller receptpligtig medicin, har vi listet nogle eksempler nedenfor.

Eksempler på receptpligtig medicin

Har du været forbi lægen og fået ordineret receptmedicin kan du hente det på Apoteket i Smedelundsgade. Receptpligtig medicin kan kun udleveres en gang, da det er stærk medicin. Dog kan lægen angive, at den receptpligtige medicin må udleveres flere gange med et fast mellemrum.

Eksempler på receptpligtig medicin kan være tabletter mod kronisk inflammatoriske tarmsygdomme, insulin, medicin mod forhøjet blodtryk eller kolesterol.

Recepter er gyldige i 2 år efter udstedelsesdatoen.

Eksempler på håndkøbsmedicin

Håndkøbsmedicin er et lægemiddel der ikke udgør en decideret fare at tage i kontrollerede mængder. Det kan for eksempel være en næsespray mod tilstoppet næse, piller mod allergi, nikotinprodukter hvis du vil stoppe med at ryge eller cremer mod infektioner.

Udover håndkøbs- og receptpligtig medicin sælger vi også almindelige produkter der kan give dig en nemmere hverdag. Tager du mange piller kan vi anbefale at man køber en pilleæske. Der kan man opdele piller efter dage eller morgen, middag og aften. Det gør det nemmere for dig at holde styr på medicinen, og hvis du skulle have spørgsmål til medicin, kan vores apotek i Holbæk besvare dem.

Produkter og priser

Hos Apoteket i Smedelundsgade har vi et stort udvalg af forskellige produkter.

Når en lægemiddelvirksomhed udvikler en ny medicin, har den patent i 10 år. Det vil sige at de er de eneste der kan sælge medicinen i den periode. Efter 10 år vil andre virksomheder kopiere produktet, og det vil presse prisen ned. Du kan dermed opleve, at den medicin du er vant til at få ser anderledes ud eller hedder noget helt andet end du er vant til.
Vores farmakologer vil forklare og vejlede dig i, hvad produkterne indeholder og de forskellige priser.

På medicinpriser.dk kan du finde oplysninger for de lægemidler du kan købe rundt omkring på de danske apoteker. Det kan for eksempel være prisen, styrken, pakningsstørrelser, prisudviklingen og meget mere.

I Danmark får vi medicintilskud alt efter hvor meget vi handler for på et år, og det gælder også vores apotek i Holbæk. Medicinen skal være tilskudsberettiget og jo mere du handler for i løbet af året, jo større bliver tilskuddet. Her kan du se et overblik over, hvad tilskudsgrænserne for voksne er:

Medicintilskuddet for børn er anderledes, og har derfor sin egen tabel. Den kan du se her:

Skal du ud og rejse kan det være du har brug for et pillepas. Er pillepas er et dokument der viser, at den medbragte medicin er udelukkende til eget forbrug. Er du i tvivl om du har behov for et pillepas med den medicin du tager? Det kræver ikke et pillepas, hvis du medbringer astmamedicin, gigtmedicin, hjertemedicin eller infektionsmedicin. Det kan være svært at vide om din specifikke medicin skal dokumenteres, men du kan besøge os på vores apotek i Holbæk, og så kan vi sørge for en rigtig vejledning.
Det er gratis at få udstedt et pillepas, men kan kun gøres der, hvor medicinen er udstedt. Det kan tage længere tid at få lavet et pillepas, derfor er det vigtigt at du kommer i god tid inden afrejse.

Vil du have tilbud fra Apoteket?

Vi har en Facebook-side ’Apoteket Smedelundsgade’ hvor vi deler tips & tricks, og så giver vi med jævne mellemrum tilbud på forskellige produkter som du kan købe på vores apotek i Holbæk.

Det kan være tilbud på daglige kosttilskud som fx A-, C-, og D-vitamin som er vigtig for at du kan opretholde en god fysisk sundhed. Det anbefales, at børn får D-vitamin fra de er 2 måneder til 4 år gamle.

Det kan også være du er i underskud af zink og dermed har brug for et kosttilskud. Zink bidrager til en normal omsætning af kulhydrater, proteiner og fedt til et normalt syrebase-stofskifte.

Vi bestræber os efter at få den nyeste viden inden for produkter, udvikling og teknologi og dette er noget vi gladelig deler på Facebook. Det kan for eksempel være 5 gode råd til at undgå stress efter en lang ferie, eller hvordan kosttilskud og vitaminer kan være med til at styrke dit immunforsvar.I samarbejde med foreninger afholder vi demoer i løbet af året, og vil oftest foregå på vores apotek i Holbæk. Vi har i efteråret 2021 afholdt en demo i samarbejde med Otium og Alzheimer-foreningen for at dele viden, råd og vejledning til at gøre hverdagen lettere for personer der har demens tæt på livet.

Dine oplysninger